Araştırmaların yerel/bölgesel/ulusal kalkınma hedefleriyle ilişkisi, sosyo-ekonomik-kültürel katkısı; ulusal ve uluslararası rekabetin düzeyi, kurum paydaşlarınca bilinirliği, sürekliliği, sahiplenilmesi irdelenmektedir. Araştırma çıktılarının yerel, bölgesel ve ulusal kalkınma hedeflerine etkisi değerlendirilmekte ve bağlı iyileştirmeler gerçekleştirilmektedir.
ARAŞTIRMA YETKİNLİĞİ
Doktora derecesine sahip araştırmacı oranı, uzmanlık birikimi, araştırma hedefleri ile örtüşme konularının analizi, hedeflerle uyumu irdelenmektedir. Personelin araştırma ve geliştirme yetkinliğini geliştirmek üzere eğitim, çalıştay vb. gibi sistematik faaliyetlere katılımı teşvik edilmektedir. Erciyes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından tanımlanan proje destekleri sayesinde araştırma kadrosunun yetkinliğinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için imkânlar sunulmaktadır. Araştırma amaçlı olarak başka bir araştırma merkezinde belirli bir süre bulunmaya yönelik seyahatler için destek sağlanmaktadır. Erciyes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen proje türleri aşağıdaki gibidir:
a. Normal Araştırma Projeleri (NAP)
b. Tez Projeleri
c. Güdümlü Projeler
d. Çok Disiplinli Öncelikli Alan Projeleri (ÖNAP)
e. Sanayi İşbirliği Projeleri
f. Sempozyum Düzenleme Projeleri
Kurumlararası işbirliklerini, disiplinlerarası girişimleri, sinerji yaratacak ortak girişimleri özendirecek mekanizmalar mevcuttur ve etkindir. Ortak araştırma veya lisansüstü programları, araştırma ağlarına katılım, ortak araştırma birimleri varlığı, ulusal ve uluslararası işbirlikleri gibi çoklu araştırma faaliyetleri tanımlanmıştır, desteklenmektedir ve kurumun hedefleriyle uyumlu iyileştirmeler gerçekleştirilmektedir.